Pyydän jo heti kärkeen anteeksi, että nämä kuvat ovat näin pieniä. Vaihdoin jo kuvakoon isommaksi, mutta ensi osassa on vielä näitä pieniä kuvia.
870116.jpg
Tämä hullujenhuone on sijoitettu kauas kaikista normaaleista ihmisistä ja heidän taloistaan. Hullujenhuonetta ympäröi silmän kantamattomiin ulottuva ruohoaavikko. Muureja ei tarvita, tänne päätyvät ihmiset eivät yleensä yritä karata. Uusimmalla hoidokilla on kyllä sen suuntaisia ajatuksia...
870118.jpg
Esmeralda on vielä nuori nainen, jolla on kaikki mahdollisuudet edessään. Tai olisi, jos jonkun mielestä ei olisi ollut hauska pila järjestää häntä tänne. Häntä tuoneen auton kuljettaja hymyili lempeästi Esmeraldan hämmästyneelle ilmeelle ja sanoi esittelvänsä hänet hänen uusille "pikku ystävilleen", joiden kanssa Esmeralda vastedes asuisi.
870119.jpg
Kaksi näistä "pikku ystävistä" olikin jo ulkona. Toinen heistä oli pukeutunut löyhkäävään gorilla-asuun ja toisella oli korkeintaan viisivuotiaalle sopivat vaatteet. 'Voi juma', Esmeralda ajatteli ja läimäisi kädellä otsaansa.
"Noh, noh", sanoi häntä saattava hoitaja, "Älähän satuta itseäsi."
870120.jpg
Mikko on poika, joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi. Mikko kasvoi rakastavien vanhempien huomassa, mutta nämä eivät oikein osanneet irrottaa pikkupojastaan, niinpä Mikko sai kasvaa pitäen lapsellisia vaatteitaan. Hemmoteltu Mikko ei myöskään oikein siedä itseensä kohdistuvaa kritiikkiä, minkä vuoksi hän onkin melko riitaisa tapaus.
870121.jpg
Ali oli kutakuinkin normaali sim, kunnes hän päätti lähteä matkalle Yhdysvaltoihin. Hänet pysäytettiin tullissa, ja hänet vietiin kuulusteltavaksi. Häntä vaadittiin kertomaan kaikki yhteytensä terroristeihin, mutta Ali kieltäytyi kertomasta siitä syystä, ettei hän tuntenut ketään. Hänet vietiin yöksi säilöön jonnekin, ja aamulla Ali ei ollut enää entisensä. Ali unohtelee asioita, saattaa toistaa samaa lausetta monta tuntia, eikä pysty päättämään mitään. Ali on siis täällä hyvästä syystä.
870122.jpg
Martta on surullinen esimerkki siitä, mitä kaikkea muotimaailma voi saada aikaan. Martta oli töissä kuulussa muotilehdessä, jossa häntä syrjittiin koska hän ei käyttänyt tarpeeksi muodikkaita vaatteita. Eräänä päivänä Martta sitten pimahti lopullisesti, ja ilmestyi töihin suurin piirtein saman näköisenä kuin hän on nyt. Järkyttynyt toimitusväki toimitti Martan hoitoon, ja niistä päivistä asti Martta on viettänyt aikaansa täällä hullujenhuoneella. Martta käyttää aamuisin monta tuntia saadakseen itsensä niin hirveän näköiseksi kuin mahdollista.
870123.jpg
Taunon ongelma taitaa näkyä päälle päinkin. Tauno ei suostu pitämään muita vaatteita kuin rakkasta gorillapukuaan. Hän käyttäytyykin varsin gorillamaisesti, rummuttaa rintaansa ja kaivaa kirppuja toisten hiuksista.
870125.jpg
Reetun intohimo on jo aivan pikkupojasta asti ollut lentäminen. Hänellä oli laaja pienoislentokonekokoelma ja suuri valikoima kirjallisuutta. Lentäjän lupakirjaa hän ei kuitenkaan koskaan saanut hankittua, sillä eräänä päivänä hän päätti osaavansa lentää ja hyppäsi neljännen kerroksen parvekkeelta. Reetu kiidätettiin kovaa kyytiä sairaalaan, jossa monta tuntia kestäneen leikkauksen jälkeen hänet saatiin elpymään. Suuri verenhukka oli kuitenkin aiheuttanut pahoja vaurioita Reetun aivoihin, joten hänet sijoitettiin tänne. Reetu pystyy elämään kohtuullisen normaalia elämää, mutta muutamat pikkuaskereet tuottavat hänelle suuria vaikeuksia.
870126.jpg
Taraneella on diagnosoitu epävarmasti kaksisuuntainen mielentasohäiriö eli hänellä on maanis-debressiivisiä kausia. Maanisella kaudellaan Taranee siivoaa ja opiskelee, sekä seurustelee vilkkaasti toisten kanssa. Debressiivisellä kaudellaan hän saattaa viettää päiväkausia syömättä, eikä puhu kenellekään mitään. Maanisena aikana Taranee on kuitenkin suhteellisen normaali sim.
870127.jpg
Talon viimeinen hoidokki on nimeltään Ruusu. Ruusu on lähes sairaalloisen itsetuhoinen. Ruusua ei voi jättää ilman valvontaa, sillä yksin ollessaan, hän yrittää ottaa itsensä hengiltä lähes keinolla kuin keinolla.
"Kiva", Esmeralda mutisi, kun hoitaja jätti hänet "uusien pikku ystäviensä pariin".
870128.jpg
Tässä kuva talosta poikkileikkauksena. Talon sisustus on varsin omalaatuinen, varsinkin makuuhuoneiden osalta, sillä niissä kokeillaan psykodramaattista mielenhallintatekniikkaa jonka perustana on ajatus siitä, että hullu valitsee makuupaikkansa sen perusteella, miten päivän tunteet heijastuvat hänen ympäristöönsä. Jos siis hullun päivä on tylsä ja yksinäinen hän todennäköisesti valitsee ankean parisänkyhuoneen, eikä kirkkaan pinkkiä huonetta.
870129.jpg
Pian talon ohi kulki nuorehko nainen, jonka Esmeralda oitis pyysi sisään. Tämä Anna ei hätkähtänyt hullujen omituisista asuista, vaan jutteli innostuneesti Esmeraldalle. Ehkäpä Anna oli jo tottunut mielisairaalan väkeen.
870130.jpg
Esmeralda huomasi pian ketkä hulluista olivat ystäviä keskenään. Ruusu ja Reetu saattoivat pelata shakkia tuntikausia, mikä johtui kyllä lähinnä siitä, että Reetulla kesti äärettömän kauan valita seuraava siirtonsa.
870131.jpg
Toinen parivaljakko olivat Tauno ja Ali, jotka saattoivat istahtaa ihan vain keskelle lattiaa ja alkaa jutella häiriintymättä siitä, että Ali saattoi toistella samaa asiaa koko ajan.
870132.jpg
Joskus heidän paikkavalintansa vain ei ollut oikein hyvä. Martta joutui kärvistelemään vessahätäisenä keittiössä, eikä Mikko päässyt keittiöön hakemaan sipsipussia itselleen.
870133.jpg
Pulssi kohosi lievästi, kun Ali tunki valmisateriaa uuniin. Onneksi Ali ei unohtanut ottaa sitä uunista, joten sammutustoimiin ei tarvinut ryhtyä.
870134.jpg
Pidetään peukkuja.
870135.jpg
Ai jai
870136.jpg
Niin Esmeralda sai syöksyä sängystään sammuttamaan liettä hullujen ollessa parhaansa mukaan tiellä.
870137.jpg
Esmeralda sai onneksi liekit kuriin, eikä ruoan pohjaanpalamista suurempaa vahinkoa tapahtunut.
870138.jpg
Hulluilla oli omat tapansa selvitä tästä tapahtumasta. Reetu, sen sijaan että olisi mennyt suihkuun, meni peilin eteen tarkistamaan, ettei hänen kasvoihinsa ollut ilmestynyt nokisia rantuja.
870139.jpg
Ruusulla ja muutamilla muilla oli onneksi hieman käytännönläheisempi tapa selviytyä.

Tässä siis ensimmäinen osa. Ei kun kommenttia tulemaan!