No niin, täällä sitä ollaan taas.
1010509.jpg
Talvi lähti hullujen huoneelta yhtä nopeasti kuin oli tullut, ainoa merkki siitä oli pihalla tönöttävä lumiukko, joka itsepäisesti kieltäytyi sulamasta.
1010511.jpg
Lumien lähtö aiheutti monissa hulluissa masennuksen tunteita, ja Ali nyyhkikin huoliaan useampaan otteeseen Taunolle.
1010513.jpg
Ruusuun lumettomuus taisi vaikuttaa vieläkin voimakkaammin, sillä hän kiukutteli kaikille tämän tästä. Hänen huonoa tuultaan lisäsi SimCityn Laamojen huono menestys jalkapallossa.
1010515.jpg
Kun sitten takatalvi yllätti ja lunta satoi jonkin verran, hoidokkien kasvoille alkoi ilmestyä iloisempia ilmeitä.
1010519.jpg
Ruusu alkoi jo suunnitella matkaa, ei etelän lämpöön, vaan jonnekin lumihuippuisille vuorille. Ali ei tosin hommasta innostunut, lentomatkustaminen ei tainnut enää olla hänen juttunsa.
1010520.jpg
Kun Esme lopulta tyrmäsi Ruusun haaveet, Ruusu masentui totaalisesti ja pakeni vessaan vollottamaan.
"Kaikki vihaavat minua!" hän ulvoi, "Miksen minä saa ikinä tehdä mitään hauskaa?"
1010522.jpg
Sitten Ruusu keksi nerokkaan suunnitelman, johon tarvitsi jonkun hyväuskoisen apua. Tähän tarkoitukseen Reetu osoittautui varsin sopivaksi.
"Reetu, sinähän tiedät miten hyviä kavereita me ollaan", Ruusu sanoi ja sai Reetun säteilemään onnesta.
"Tehtäisiinkös sillä tavalla, että sinä kiinnität Esmeraldan huomion johonkin täällä sisällä, niin minä voin livahtaa täältä ulos ja lähteä matkalle?" Ruusu ehdotti.
"Miksen minä saa tulla mukaan?" Reetu kysyi.
"Sinä pääset sitten ensi kerralla", Ruusu lupasi ja kuvitteli jo mielessään matkaansa.
"Mitä minä teen Esmen kanssa?" Reetu kysyi.
"Keksi jotain aikaa vievää", Ruusu vastasi.
917754.jpg
Niin Reetu sitten haastoi Esmen shakkiotteluun ja alkoi rupatella tämän kanssa.
"Tiedätkö mitä Ruusu lupasi minulle?" Reetu sanoi onnesta hehkuen.
"No en", Esme tuhahti odottaen Reetun seuraavaa siirtoa.
"Ruusu lupasi ottaa minut mukaan seuraavalle matkalleen!" Reetu julisti innostuneena.
"Mille seuraavalle matkalle?" Esme kysyi jo huomattavasti kiinnostuneempana.
"Sille minkä hän tekee, kunhan on palannut matkaltaan Alpeilta", Reetu sanoi, kuin olisi puhunut henkilölle, joka ei tajua mistä on kyse, "Minun piti haastaa sinut pelaamaan shakkia, jotta Ruusu voi lähteä rauhassa."
Siltä istumalta Esmeralda ponkaisi ylös ja juoksi ulos Ruusun perään. Ruusu ei onneksi ollut ehtinyt vielä kovin kauas, sillä vastaanhangoitteleva Ruusu oli hankala saada takaisin taloon.
1010523.jpg
Reetuakaan ei matkan peruuntuminen haitannut, sillä hän pääsi kehuskelemaan Martalle voittaneensa Esmen shakkipelissä. Martta oli kuitenkin kiinnostuneempi kertoilemaan meikkauksen merkityksestä ja luetteli juuri meikkejä, joita Reetun kannattaisi kokeilla ulkoisen olemuksensa ehostamiseksi.
1010528.jpg
Valoisa kevät sai Ruusun huomaamaan hullujenhuoneen nurkkiin kertyneet bakteerimäärät, minkä vuoksi hän alkoi määrätietoisesti johtaa hulluja taisteluun bakteereja vastaan. Kun Ruusu oli koko päivän naama punaisena karjunut komentoja hulluille ja alkoi valittaa ympärillään kiertelevää pahaa hajua, mistä seurasi lisää huutoa siitä, että hullut olivat laiminlyöneet sisäilman puhdistuksen.
1010530.jpg
Martan sisäinen nero paljastuu
1010532.jpg
Mitäköhän täällä on tehty...
1010534.jpg
Muutamat hullutkin olivat panneet merkille Ruusun ja Mikon asuvalinnat. Ruusu suorastaan järkyttyi, kun Tauno tuli vihajilemaan asiasta jotain alatyylistä.
1010535.jpg
Kuin lisä-ärsytyksenä Ruusulle Tauno ja Ali aloittivat raivoisan tyynysodan vasta siivotussa talossa. Ruusu kiljui miehille höyhenten olevan vaarallisia, koska niissä saattoi olla lintuinfulenssapöpöjä.
1010536.jpg
Martta oli herännyt keskellä yötä kamalaan vessahätään ja rynni vessaan, missä häntä kohtasi (taas vaihteeksi) järkyttävä näky.
1010537.jpg
Niinpä Martta meni ties kuinka monennen kerran luennoimaan Reetulle mitä mieltä hän oli vesileikeistä vessassa. (Sori seinät)
1010538.jpg
Viime päivinä Esmen hermot olivat kiristyneet, kun hänen himoitsemaansa ylennystä ei kuulunut. Niinpä kun Martta avasi keskustelun hullujen mieliaiheesta, säästä, Esme tunki sormet korviinsa ja alkoi kiljua saaneensa tarpeekseen hulluista ja koko paikasta. Marttta lähti kiireesti keittiöstä ja meni käskemään Taraneeta soittamaan jonnekin, jotta Esme saataisiin toimitettua hoitoon.
1010539.jpg
Pian Esmen raivarin jälkeen keittiössä sattui vesivahinko, kun pesualtaan hana rikkoontui.
1010540.jpg
Pian hanasta ei enää roiskunut vettä, vaan se valui kaapiston kautta lattialle, joten Esme komensi jonkun luuttuamaan vettä koko ajan, jotta talon rakenteet eivät vaurioituisi. Esme ei juuri silloin ehtinyt korjaamaan hanaa, koska hänellä oli kiire pitää itseään hyvällä tuulella ennen töitä.
1010541.jpg
Tauno yritti opiskella kirjasta hanan korjausta, mutta se näytti niin vaikealta, että Tauno läimäisi kirjan kiinni heti kun oli saanut sen avattua ja vilkaistua hanan korjaamista esittävää kuvasarjaa.
1010542.jpg
Esmen suunnitelmat kuitenkin kariutuivat, kun hänen pomonsa ilmoitti Esmen tarvitsevan lisää kontakteja, suhteita. Hullujenhuoneen asukilla ei kovin kummoisia ylenemisnäkymiä ollut, suhteista puhumattakaan, mutta Esme ystävystyi taloon ruokaa kantavan lähetin kanssa, jota hän hauskuutti kertomalla hullujen toilailuista.
1010543.jpg
Tällä kertaa suhteet tuottivat tulosta, eikä pomolla ollut enää syytä olla ylentämättä Esmeä. Elämäntavoite - täältä tullaan!

Nyt tuli muuten harvinaisen tylsä jakso. Yrittäkää selvitä. Toivottavasti tuo fontin vaihtuminen keskellä osaa ei haittaa, yritin korjata sen, mutta se ei onnistunut. Ensi osassa olisi tarkoitus seurata enemmän Esmen tekemisiä, parissa viime osassa ei ole ollut Esmestä juuri mitään.