955451.jpg
Kuten joka iltapäivä töiden jälkeen Esme kurkkasi toiveikkaana lehden vaipaista työpaikoista kertovia ilmoituksia. Jokahan tänään lykästäisi?
955466.jpg
Kyllä vain! Lehdessä haettiin nyyppiä johonkin suureen pelitapahtumaan, jotta paikalle saapuva pelaajamestari saisi rökittää heidät. Esmeä se ei kuitenkaan haitannut, vaan hän tarttui oitis tarjoukseen. Hyvästi ällöttävän sininen jakkupuku, konsolipelit kutsuvat!
955473.jpg
Uutinen toivotusta työpaikasta sai Esmen tuntemaan, ettei mikään voisi mennä sinä päivänä pieleen ja niinpä hän uskaltautui pihalle kulottamaan lehtikasoja. Onneksi Esmen vaistot osuivat oikeaan ja tuli pysyi kurissa.
955477.jpg
Kun Esme seuraavana päivänä oli lähtenyt töihin, alkoivat hoidokit riidellä keskenään.
"Pidä näppisi irti minusta, senkin kakara", Martta tiuskaisi, kun Mikko yritti kutittaa häntä. Mikko näytti loukkaantuneelta ja hänen alahuulensa alkoi väristä, kun hän juoksi pois keittiöstä.
955478.jpg
"Yhyy äiti, tule hakemaan minut pois täältä, minua kiusataan", Mikko nyyhki suihkuhuoneessa, johon hän oli paennut itkemään.
955480.jpg
Mikon kykkiessä ikkunattomassa pesuhuoneessa muut hullut tekivät kiintoisan huomion - ulkona oli alkanut sataa lunta! Toiset hullut lumen tulo sai voihkimaan ja hakkaamaan päätään seinään, mutta Ruusu ja muutama muu tuuletti iloisena.
955482.jpg
Esme huomasi lumentulon vasta tullessaan töistä, koko päivän hän oli hakannut näppäimiä, mutta se oli kannattanut. Esme oli saanut jo heti ensimmäisenä päivänään ylennyksen, koska oli pannut niin hyvin kampoihin eräälle pelimestarille.
955483.jpg
Yön aikana lumentulo vain jatkui ja aamulla sitä oli jo kertynyt paksu kerros. Reetu syöksyi onnellisena pihalle tekemään lumiukkoa, mutta muut jäivät vielä sisälle nukkumaan, lukuunottamatta Esmeä, joka lähti töihin.
955485.jpg
Kun lumiukko oli valmis, Reetun iho sinersi jo pahasti. Ehkä hän oli siksi tehnyt lumiukostaan pirun, että se lämmittäisi häntä hieman. Toivottavasti Reetu älyää mennä äkkiä sisään.
955486.jpg
Niinpä niin, jostain syystä Reetu päätti heittää ulkovaatteensa pois ja kaatui jäätyneenä hankeen. Onneksi Reetulle tuli vessahätä, joten hänen täytyi nousta hangesta ja lähteä vessaan.
955488.jpg
Taranee oli laittanut hullujenhuoneelle pystyyn oikean terveyskampanjan ja hullut söivätkin melkein joka aterialla salaattia. Kun Esme tiedusteli hulluilta syytä äkilliseen salaatinhimoon hänelle vastattiin kasvissyönnin olevan modernia ja trendikästä.
955490.jpg
Esmellä oli tosin omat arvelunsa kasvissyönnille, nimittäin muun ruoan loppuminen kaapista. Jääkaapissa kuitenkin oli yllättäen runsaasti ruokaa, joten Esme antoi hullujen syödä salaattia ja alkoi valmistaa itselleen lohifilettä.
955492.jpg
"Haluaisiko neiti lähteä kanssani jäätelöbaariin?" Tauno tiedusteli Ruusulta, johon Ruusu vastasi:
"Kiitos mielelläni, täällä onkin tukahduttavan kuuma." Heidän matkansa tyssäsi kuitenkin ulko-ovelle, jota ei saanut työnnettyä auki ulkona olevasta lumesta johtuen. Niinpä Esme joutui töistä tultuaan kolaamaan oven edustan ennen kuin pääsi sisään.
955493.jpg
Hullujenhuone näytti keräävän ympärilleen kaiken sortin hulluja. Tuokin pingviini kävi ehdottelemassa jotain sairasta lumiukolle.
955494.jpg
Siisteysintoilija Martta kohtasi järkyttävän näyn vessassa käydessään. Lattia lainehti ja pitkin seiniäkin oli erinäisiä roiskeita.
955497.jpg
"Sinä inhottava iso karvakasa!" hän kirkui Taunolle, "Olet käynyt pissailemassa pitkin seiniä. Ällöttävää! Saat luvan tulla siivoamaan sotkusi." Tauno kuitenkin vain kohautti olkapäitään ja jatkoi Martan keskeyttämiä päiväuniaan.
955499.jpg
Hullu pingviini oli tehnyt paluun pihalle ja nyt se kehotti toista lumiukkoa hankkimaan hieman lihaa luidensa päälle.
955501.jpg
Sää oli viime aikoina ollut talon suosituimpia puheenaiheita. Esmeltä alkoi ainainen "On sitä lunta tänäänkin satanut aikalailla" -keskustelu mennä yli hilseen, mutta hän nyökkäili kohteliaasti kun Taranee kertoili siitä koko heidän shakkipelinsä ajan.
955502.jpg
Tämähän tästä vielä puuttuikin. Joku hulluista tai ilkeä naapuri oli käynyt potkaisemassa roskiksen nurin. Toivottavasti kylmä on tappanut torakat ennen kuin ne ehtivät lisääntyä tai hullujenhuoneen valtaa torakkakuume-epidemia.
955504.jpg
Ali oli talon ainoa asukki, joka ei ollut ryhtynyt kasvisruokalinjalle, joten hänen mahakumpunsa oli saavuttanut varsin kunnioitettavat mitat. Ihan kuin siinä ei olisi ollut kaikki, Esme huomasi Alin alkaneen hieroskella mahaansa silloin tällöin ja juttelemaan sille.
955506.jpg
Ulkona vallitseva kylmyys sai hullut pysyttelemään sisätiloissa, ja ympärivuorokautiseen oleskeluun talo oli turhan ahdas seitsemälle hullulle, minkä vuoksi tilanne purkautui välillä pienenä nahisteluna.
955507.jpg
Lumisade jatkui lähes taukoamattomana neljättä päivää, minkä vuoksi hullut nousivat yölläkin säännöllisesti tarkastamaan olisiko lumentulo jo lakannut.
955508.jpg
Lopulta Esme sai tarpeekseen ainaisesta sisällä nököttämisestä, joten hän haastoi Taunon ankaraan lumisotaan, joka päättyi vasta kun Esmen sormet olivat niin kohmeessa, ettei lumipallojen teko enää onnistunut.
955509.jpg
Aamulla oli kuitenkin vääntäydyttävä taas töihin. Toivottavasti Esmen poissaollessa ei tapahdu mitään.